Breukelen -- Xerox verstevigt opnieuw haar positie in de markt voor CAD grootformaat printen door de ondersteuning van de DWF bestandsspecificaties op haar Accxes controller (RIP). De Accxes controller heeft gedurende ruim vijf jaar de markt voor het op hoge snelheid RIP'pen van CAD bestandsformaten gedomineerd. Met de introductie van DWF ondersteuning op dit RIP-platform is deze nieuwste industriestandaard voor de ontwerpwereld nu ook beschikbaar op de hele serie Xerox grootformaat printers.

De DWF technologie vormt een door Autodesk ontwikkeld open, veilig bestandsformaat voor een efficinte distributie en communicatie van ontwerpgegevens voor het bekijken, beoordelen of printen daarvan. DWF bestanden zijn sterk gecomprimeerd, kleiner en sneller te verzenden dan de traditionele ontwerpbestanden, zonder de gebruikelijke overhead bij typische CAD tekeningen waarbij externe resources zijn benodigd. Een groot voordeel van de Autodesk DWF™-technologie is dat ontwerpinformatie nu ook veel makkelijker buiten het oorspronkelijke ontwerpteam beschikbaar is.

De voordelen van het DWF formaat voor digitale distributie zullen deze technologie snel populair maken bij gebruikers voor het delen van ontwerpinformatie in onder meer de ontwikkeling van bouwconstructies, infrastructuren en productontwerpen/-fabricage.

Bij Xerox begrijpen ze dat klanten afdrukapparatuur willen hebben die de flexibiliteit heeft om de nieuwste ontwerpstandaarden te kunnen accepteren, zoals bijvoorbeeld in de sectoren werktuigbouwkunde, architectuur, bouwkunde, nutsbedrijven en infrastructuur. "Deze nieuwe toevoeging aan de monochrome RIP-technologie stelt de gebruiker in staat om alle applicaties in CAD grootformaat printen nog beter te benutten", aldus Valentin Govaerts, Senior Vice President, Production and Graphic Arts Industry, Xerox Europe. "Xerox toont hiermee eens temeer aan, dat zij vast van plan is om het aanbod in grootformaat oplossingen voortdurend aan te passen aan de vraag van de klanten, om ze daarmee te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe omzet- en winstmogelijkheden."

De Accxes RIP met DWF ondersteuning is beschikbaar voor de laagvolume Xerox 6204 printer, de midvolume Xerox 510 serie printers en de hoogvolume Xerox 721 grootformaat printsystemen.

Xerox was destijds de eerste leverancier op de markt voor grootformaat printers die met modulaire oplossingen kwam. Dankzij dit modulaire ontwerp kunnen bestaande klanten hun Accxes oplossing nu weer eenvoudig upgraden met DWF ondersteuning.

Met meer dan zestig verschillende monochrome (zwart/wit) grootformaat configuraties heeft Xerox de ontwerpindustrie veel te bieden voor een breed scala aan oplossingen en toepassingen.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer ‘The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxesen ProfitAcceleratorTMzijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColorwordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 455 of kijk op www.xerox.nl.


VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost,
tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl