Breukelen-Hoogeveen -- Drukkerij Van Genne in Hoogeveen heeft genvesteerd in een Xerox iGen3 digitale kleurenpers. De iGen3 vervangt een Xerox DocuColor 2045 en een DocuColor 250. De DocuColor 250 wordt verplaatst naar de andere vestiging, drukkerij Franken in Tynaarlo. Binnen het hybride karakter van Van Genne is nu zonder kwaliteitsverschil te switchen tussen vellenoffset en digitaal. Hierdoor krijgen de klanten van Van Genne een veel ruimere keuze.

Drukkerij Van Genne in Hoogeveen bestaat al ongeveer 130 jaar als grafisch bedrijf, waarvan de laatste 60 jaar onder de naam Van Genne. In 1990 heeft Roelof Linde, de huidige directeur, het bedrijf overgenomen. Er werken 16 mensen. De markten en producten zijn heel divers, ze produceren een breed aanbod van briefpapier tot boeken. Het bedrijf is niet heel groot, wel heel innovatief. Zo zijn ze naast het produceren van drukwerk ook actief met het ontwikkelen van eigen producten: bijvoorbeeld de Paperbag(back), een combinatie van kartonnen doos en papieren zak, bestemd om als oud-papierbak te dienen... met reclame uiteraard. En ze hebben een aantal eigen uitgaven, zoals kranten en boeken met luchtfoto's uit het overgenomen archief van KLM Aerocarto. Drukkerij Van Genne is verder lid van de Pica Media Partners, een samenwerkingsverband van 35 zelfstandige grafimediabedrijven. Innovatief ook in de inzet van apparatuur: al sinds 1995 staat er digitale apparatuur naast de offsetpersen bij Van Genne. Dat hybride en innovatieve karakter zal ook de komende jaren blijven bestaan.

Groei in digitale markt

Roelof Linde: "Ik verwacht dat het aandeel offset stabiel zal blijven, daarnaast denk ik dat het digitale werk fors zal groeien. We zien en ervaren die groei al. Door te investeren in een iGen3 kunnen we doelgericht die digitale markt verder uitbouwen. Ik weet zeker dat we door de mogelijkheden en de kwaliteit van de iGen3 nieuwe klanten zullen binnenhalen en in ieder geval kunnen we ons portfolio voor bestaande klanten uitbouwen. We ervaren het als een groot voordeel dat we beide technologien in huis hebben, zowel offset als digitaal. Daardoor kunnen we een heel breed assortiment producten en diensten aanbieden. We proberen altijd meerdere offertes aan onze klanten voor te leggen: ik vind dat ze moeten kunnen kiezen. Door de combinatie van onze eigen creatieve DTP-afdeling en de variabele afdruktechniek van de iGen3 breiden we onze dienstverlening aan onze klanten fors uit."

iGen3 beste in de markt

Roelof Linde tenslotte: "We hebben heel bewust weer voor Xerox gekozen, want de producten zijn goed en de samenwerking plezierig. Dat het de iGen3 werd stond voor ons eigenlijk ook al vast: het is het beste in de markt op dit moment. En als wij iets doen, willen we het goed doen. Een groot voordeel van de Xerox iGen3 is dat we dezelfde papierformaten en -soorten kunnen gebruiken als op onze offsetpersen. We kunnen ons daardoor helemaal concentreren op de wensen van de klant zonder door techniek gebonden te zijn aan een bepaalde keuze."

Xerox zorgt er zodoende met de iGen3 voor dat drukkerij Van Genne verder kan groeien. Drukkerij Van Genne en Franken Grafimedia zijn samen op internet te vinden onder www.primadrukwerk.nl.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

Onder de noemer 'The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio 'state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.
Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

Drukkerij Van Genne, Roelof Linde, directeur, telefoon 0528 - 262 235

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl