Breukelen -- Met de lancering van de DocuColor 240 en 250 kleurenprinter/copiers in juni 2005 overbrugde Xerox voor het kleurafdrukken de kloof tussen het kantoorsegment en het lichte productiesegment. Vandaag lanceert Xerox met Splash Technology als partner de Splash RPX-i workflowsoftware voor de DocuColor 240/250. Deze workflow is uniek voor Xerox en het is de enige op het Mac OSX platform gebaseerde RIP, die gebruikers een superieure beeldkwaliteit en een verhoogde efficiency biedt, en de DocuColor 240/250 in een 'gereedschapskist' voor graphic arts-, reclame- en designbureaus verandert. Xerox stelt daarmee de creatieve markt in staat om kleurenproducties in eigen huis te vervaardigen en daarmee de productiviteit en effectiviteit te verhogen.

Met de optie voor twee configuraties voor netwerkaansluiting - directe aansluiting waarbij alleen de Splash voor de gebruiker zichtbaar is, of meervoudige netwerkaansluiting waarbij zowel de EFI bustled RIP alsmede een of meerdere Splash RPX-i RIPS kunnen worden toegepast - zullen gebruikers vaststellen dat hij gemakkelijk bedienbaar en gebruiksvriendelijk is.

De Splash RPX-i is een software-RIP die op zowel Apple G5 als op Apple Intel hardware werkt en is ook achteraf toe te voegen aan een DocuColor 240/250 systeem dat voorzien is van de standaard EFI Bustled controller. Daarmee biedt de Splash een groeimogelijkheid voor klanten die na verloop van tijd de behoefte krijgen aan een meer krachtige RIP en aan meer controle over kleur, afdrukkwaliteit en afdrukmogelijkheden.

De Splash ondersteunt bijvoorbeeld de Altona-test in alle facetten zoals transparanties, steunkleuren, overprint, bitmap-smoothing en verschillende kleurmodellen. Ook zijn er diverse productiviteitsverhogende eigenschappen aanwezig, zoals het maken van inslagschema's, geautomatiseerde workflows via hot-folders, colortuner om kleuren in het geripte beeld aan te passen, tab-printing met eenvoudig te creren tabs en zelfs rush-printing om een opdracht even snel tussendoor te printen terwijl andere opdrachten worden geproduceerd.

Samenwerking met Apple specialist MASS

Om aan de gebruikers van de DocuColor 240/250 met de Splash RPX-i software-RIP op het Apple platform een optimale dienstverlening en support te kunnen bieden, is Xerox daarvoor een samenwerking aangegaan met Apple IT-specialist MASS in Leiden. MASS zal met name zorgen voor de bedieningsopleiding en trainingen, het onderhoud en de algemene support rondom de workflow. Ook kan MASS de gebruikers helpen bij de ontwikkeling van hun applicaties.

Prijs en verkrijgbaarheid

De adviesverkoopprijs van de Splash RPX-i software-RIP bedraagt € 10.000,- exclusief BTW. De Xerox DocuColor 240/250 systemen met Splash RPX-i Workflow Software zijn vanaf september 2006 verkrijgbaar via Xerox resellers en distributeurs. Zij kunnen door kleine tot middelgrote bedrijven met de PagePack cost-per-page contracten worden gekocht en door grote ondernemingen met eClick cost-per-page contracten. Deze contracten omvatten de verbruiksproducten, de bevoorrading en het onderhoud en stellen de klanten in staat om de algehele kosten beter in de hand te houden door een betere greep op de lopende kosten.

MASS
MASS is een onafhankelijke dienstverlener op het Apple Macintosh platform. MASS biedt een totaaloplossing voor zakelijke gebruikers van Apple Macintosh computers en netwerken. Onze dienstverlening is gebaseerd op de ITIL methodiek (kwaliteitsnorm) en kent drie uitgangspunten: Kennis, Kwaliteit en Klanttevredenheid.

Kennis - Aangezien MASS specialist is in het Apple Macintosh platform kan de dienstverlening veel efficinter plaatsvinden. Problemen worden eerder verholpen en complexe vraagstukken sneller opgelost. Al onze medewerkers zijn gecertificeerde professionals (ACSE); hierdoor is de kwaliteit van onze dienstverlening gegarandeerd.

Kwaliteit - is uitgangspunt in de dienstverlening van MASS. Dit houdt in een snelle communicatie met de vaste contactpersoon. Deze medewerker is op de hoogte van alle zaken die spelen binnen het netwerk en kent alle personen bij de klant. Hierdoor werkt MASS zeer snel en efficint.

Klanttevredenheid - MASS streeft met haar opdrachtgevers langdurige relaties na. Tevreden klanten zijn hiervoor erg belangrijk. Uit een door MASS gehouden enquete blijkt dat 93% van haar klanten zeer tevreden is over de dienstverlening. Indien u referenties wenst zijn wij gaarne bereid deze te verstrekken.
Onze dienstverlening is nauw verweven met het internet, waardoor wij onze dienstverlening nog efficinter en effectiever kunnen uitvoeren. De dienstverlening bestrijkt het gehele automatiseringstraject; advisering, installatie, reparatie, beheer en onderhoud tot en met training. Voor meer informatie kijk op www.mass-it.nl.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl