Breukelen - Xerox kondigde vandaag de lancering van de Xerox DocuColor 8000AP (Advanced Productivity) digitale kleurenpers aan. Het systeem biedt grafimediabedrijven toegang tot een breder scala aan toepassingen, met een uitstekende afdrukkwaliteit bij 80 A4 pagina’s per minuut, ongeacht het papiergewicht of het soort medium.

Voortbouwend op het succes van het in de dagelijkse praktijk inmiddels uiterst betrouwbaar gebleken Xerox DocuColor 8000 platform, kan deze nieuwe kleurenpers een breed scala aan substraten aan - van gecoate en ongecoate papiersoorten tot bijvoorbeeld sulfaatkarton. De DocuColor 8000 verwerkt zelfs synthetische materialen zoals PVC en polyester om unieke, hoogwaardige drukwerkproducten te creren. Denk daarbij aan nieuwsbrieven, brochures, boeken en tijdschriften, promotiefolders en direct mail, speciale items zoals magneten en raamstickers, alsmede duurzame papiersoorten die zelfs als ze nat worden scheurbestendig blijven.

De Xerox DocuColor 8000AP is ontworpen om te voldoen aan de uiteenlopende hoogvolume productiebehoeften van grafimediabedrijven en huisdrukkerijen. Hij beschikt over twee bedrijfsmodes die van opdracht tot opdracht geselecteerd kunnen worden om de hoogst mogelijke productiviteit en flexibiliteit voor een breed scala aan toepassingen en papiersoorten te realiseren.

De ‘All Weights’ mode laat de pers met 80 pagina’s per minuut werken, ongeacht het gewicht of de soort substraat, tot een maximum van 300 gram/m2. De mogelijkheid om bij deze snelheid ook dubbelzijdig af te drukken maakt de DocuColor 8000AP tot de meest productieve digitale kleurenpers in zijn prijsklasse. Een bijkomend voordeel van de ‘All Weights’ mode is bovendien het mattere aanzicht van de output.

Met de ‘Single Weight’ mode, die de afdruksnelheid varieert op grond van het type papier, kan de operator het glansniveau van de afdrukken verhogen.

"Drukwerkopdrachten moeten correct uitgevoerd en snel afgehandeld worden. Productiviteit en flexibiliteit ten aanzien van de media zijn dus van essentieel belang", aldus Michael Zeis, president bij marktonderzoekbureau Blackstone Research. "De DocuColor 8000AP is schitterend, want hij kan op alle papiergewichten afdrukken bij een topsnelheid van 80 ppm, zonder concessies te doen aan de productiviteitsniveaus en de mediaflexibiliteit. Deze digitale pers stelt drukkers in staat om het scala en volume aan toepassingen die zij digitaal kunnen drukken, te verruimen".

"Xerox is vastbesloten om de beste digitale kleurenpersen nog beter te maken en dat is ook exact wat wij met de DocuColor 8000AP doen. Hij biedt ongevenaarde snelheid, waardoor onze klanten extra winst kunnen boeken zonder afbreuk te doen aan de uitzonderlijke beeldkwaliteit en aan het kleurenmanagement, in wat voor drukwerkopdracht dan ook", aldus Valentin Govaerts, Senior Vice President productiesystemen en grafische industrie, Xerox Europe. "Dit is opnieuw een voorbeeld van de manier waarop Xerox met superieure technologie tegemoetkomt aan de steeds hogere eisen die in de huidige grafische markt worden gesteld."

De DocuColor 8000AP biedt een afdrukresolutie van 2400 x 2400 x 1 dpi waarmee een uitstekende scherpte en uniformiteit geboden wordt, hetgeen resulteert in een strakke en scherpe tekstweergave en een verbeterde consistentie van de kleuren door de digitale screeningtechnologie. Net als de DocuColor 8000 biedt deze digitale pers een zeer nauwkeurig schoon en weer register met een afwijking van slechts +/- 0,5 mm.

Meer keuzemogelijkheden, meer applicaties
De DocuColor 8000AP wordt aangeboden met naar keuze de nieuwe Xerox FreeFlow Print Server 6.0, de Creo CXP8000AP of de EFI Fiery EX8000AP Colour Server en kan zodoende naadloos worden gentegreerd in elke bestaande workflow. Deze kleurenservers maken het eenvoudig om opdrachten in te voeren en te beheren, en het geavanceerde kleurenmanagement biedt de mogelijkheid om de beeldkwaliteit te optimaliseren en variabele data met maximale performance af te drukken. Wanneer de kleurenservers zijn gekoppeld aan de Xerox FreeFlow software, bieden zij een geautomatiseerde workflow die de productiviteit nog verder verhoogt en menselijke fouten elimineert, en de offset- en digitale druktechnologie integreert in n enkele gebundelde workflow. Dit maakt het mogelijk om nog op het allerlaatste moment de beslissing te nemen of een drukwerkopdracht naar de offsetpers of naar de digitale pers wordt gestuurd.

De Xerox FreeFlow Digital Workflow Collection omvat - samen met de gebruikte partnertechnologien - een reeks gentegreerde en modulaire workflowcomponenten die bijdragen aan een snelle afhandeling van opdrachten vanaf de creatie tot aan de productie. De FreeFlow oplossingen en de DocuColor 8000AP maken via Web Services afdrukken 24 uur per dag, 7 dagen in de week mogelijk. Zij verlagen de kosten door uitstekende productiviteitstools en ondersteunen nieuwe applicaties en inkomstenbronnen zoals kleine, maar winstgevende oplagen en hoogwaardig drukwerk met variabele informatie.

De DocuColor 8000AP is voorzien van een standaard papiertoevoer met twee inlegstations en met een papiercapaciteit van 4.000 vel, waardoor zonder onderbreking grotere oplagen met n papiersoort kunnen worden gedrukt. Er is bovendien een tweede inlegunit verkrijgbaar met twee extra inlegstations die 2.000 vel per inleg kan bevatten. Hierdoor wordt de papiercapaciteit opgevoerd naar 8.000 vel en wordt meer flexibiliteit geboden om de pers te gebruiken voor drukwerkopdrachten waarvoor verschillende papiersoorten gevraagd worden.

Bij de lancering van de DocuColor 8000AP zijn tevens diverse inline afwerkopties verkrijgbaar. Hij is onder andere leverbaar met een standaard staffeluitleg met een capaciteit van 500 plano vellen. Een aantal in de markt toonaangevende inline afwerkmogelijkheden, waaronder een hoge capaciteit SRA3 uitleg met palletwagen, een hoge capaciteit uitleg met hechteenheid, een automatische ril/vouw/hechteenheid voor de productie van aflopend gedrukte en schoongesneden brochures of boekjes, een documentenbinder voor thermisch binden en een GBC Fusion Punch eenheid voor met spiralen gebonden documenten, maakt het mogelijk om een breed scala aan drukwerkproducten inline en dus sterk geautomatiseerd te produceren.

Prijs en verkrijgbaarheid
Levering van de digitale DocuColor 8000AP kleurenpers met een Xerox FreeFlow Print Server 6.0, Creo CXP8000AP of EFI Fiery EX8000AP kleurenserver is mogelijk vanaf het derde kwartaal van 2007. De prijs van een volledige configuratie ligt rond de Euro 260.000. Voor DocuColor 8000 bestellingen die na 1 januari 2007 werden geplaatst, zal in het derde kwartaal van 2007 het productiviteitspakket als upgrade verkrijgbaar zijn, waarmee deze digitale pers dan alle papiersoorten kan draaien met de topsnelheid van 80 A4 pagina’s per minuut.

De DocuColor 8000AP wordt verkocht via het directe verkoopapparaat van Xerox, de regionale Xerox Document Houses en grafisch specialist Wifac in Mijdrecht.

--- einde persbericht ---

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Onder de noemer ‘The New Business of Printing’ heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art’ digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxes en ProfitAcceleratorTM zijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColor wordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770, email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05, email: hav@verkroostpr.nl