Breukelen – Tijdens de voorbereidingen voor de grootste printingmanifestatie ter wereld, die later dit jaar wordt gehouden, lanceert Xerox haar tot heden snelste Continuous Feed-printersysteem, dat drukwerkleveranciers helpt te profiteren van de markt voor high-speed, high-volume zwart-wit afdrukken. Met dit nieuwe high-speed systeem wordt het eenvoudiger om boeken, handleidingen en promotiemateriaal te maken.

Tijdens een mediapresentatie voor drupa 2008 vandaag presenteerde Xerox het Xerox 650/1300 Continuous Feed Printing System, dat snelheid, gebruiksgemak en workflowproductiviteit combineert in een krachtig apparaat voor servicebureaus, datacenters en zakelijke drukwerkleveranciers.

Ook bracht Xerox de nieuwe afdruktechnologien, workflowoplossingen, business development services en toepassingen onder de aandacht die bijdragen aan de leidende positie van Xerox als aanbieder van het breedste pakket van systemen en oplossingen van de markt.

De maximale afdrukcapaciteit van de Xerox 650/1300 is 1232 dubbelzijdige A4-images per minuut. Het systeem maakt gebruik van droge toner, xerografische imaging en flash-fusing technologie – een uniek proces waarbij geen warmte of druk wordt gebruikt en waarbij geen contact wordt gemaakt met het papier, zodat het apparaat kan afdrukken op een breder scala aan verschillende dragers dan concurrerende systemen. Het systeem is onderdeel van een breed aanbod dat tussen 29 mei en 11 juni zal worden gepresenteerd op de drupa 2008, waarmee Xerox wil laten zien hoe bedrijven in de grafische communicatie-sector hun activiteiten kunnen uitbreiden en kunnen profiteren van de groeimogelijkheden van digitaal afdrukken.

“Drupa is de Olympische Spelen voor de grafische communicatie-industrie en wij gaan voor goud”, aldus Quincy Allen, president van de Xerox Production Systems Group. “We zullen ons presenteren als marktleider met de meest geavanceerde technologie en het breedste productpakket en als aanbieder van winstmogelijkheden voor drukwerkleveranciers door de wensen van hun klanten te overtreffen.”

Een voorproefje van drupa
Terwijl de industrietak begint in te spelen op de vraag van de klant naar duurzame en milieuvriendelijke printoplossingen, kan Xerox bogen op een verleden als koploper op milieugebied en als bedrijf dat drukwerkleveranciers helpt hun aanbod ‘groen’ te maken. Om het al tientallen jaren gevoerde duurzaamheidsbeleid te demonstreren, integreert Xerox groene aspecten in haar 3500 vierkante meter omvattende stand op de drupa. De stand is opgebouwd met milieuvriendelijke materialen, energiebesparende verlichting en componenten die geschikt zijn voor hergebruik.

"We zijn actief in een papierverslindende industrietak, die daardoor onvermijdelijk het milieu belast”, merkt Allen op. “Maar met behulp van technologische vernieuwingen en slimmere werkprocessen kunnen we deze milieubelasting tot een minimum beperken. Bij Xerox hadden we al aandacht voor het milieu toen dat nog niet in de mode was, en het bedrijf heeft hiermee voordeel behaald. Tijdens de drupa en via doorlopend contact met klanten in de grafische industrie helpen we onze sector andere werkwijzen te introduceren, zodat het milieu minder wordt belast terwijl de bedrijven extra voordelen realiseren.”

Tijdens de drupa zal Xerox zich richten op de volgende drie kerngebieden, die haar voorsprong op de concurrentie in de markt van digitaal afdrukken aantonen en die laten zien hoe klanten kunnen profiteren van de geavanceerde producten van Xerox:
  • Versnelde innovatie op het gebied van technologien, workflowoplossingen en business development services. De geavanceerde afdruktechnologie, business development services en workflowoplossingen van Xerox maken de just-in-time productie van brochures, catalogi, afschriften, boeken, verpakking en andere dragers mogelijk, waarbij de aantallen kunnen variren van n tot duizenden exemplaren. Xerox zal tijdens de manifestatie ook terugblikken op vijf decennia toonaangevende innovatie en vooruitblikken op de spectaculaire technologien van de toekomst, inclusief milieuvriendelijke innovaties.
  • Marktleidende partnerschappen en rendabele, productieve toepassingen als direct-marketing, fotoboeken en speciale fotografie, verpakkingen en speciale imaging voor beveiligde documenten.
  • Mogelijkheden voor de zakelijke printmarkt om milieuvriendelijker te werken met behulp van technologien, toners, inkten en papier die minder afval genereren en het energieverbruik verlagen zodat onze bossen worden gespaard.
En van de innovaties die Xerox centraal zal stellen, is het groeiende aanbod van Continuous Feed-systemen zoals de Xerox 650/1300.

Een flexibel en waardevol afdruksysteem
De Xerox 650/1300 is de perfecte keuze voor publicatiedoeleinden, zoals boeken en handleidingen. De nieuwe high-speed technologie en gestroomlijnde workflow zorgen voor de hoge productiviteit die klanten nodig hebben, terwijl de scherpe afdruk van tekst en afbeeldingen de lezer een professionele presentatie bieden.

Met het gepatenteerde Print Line Management van Xerox kunnen operators elke component in de afdruklijn bekijken, beheren en bewerken via het aanraakscherm van elk printsysteem.

De maximale resolutie is 1200 x 600 dpi. Ook beschikbaar is een optionele Xerox FreeFlow DocuSP-printcontroller. Het systeem beschikt over een breed afdrukgebied dat flexibele opmaakmogelijkheden biedt. Gebruikers kunnen zo efficinter afdrukken, waardoor de kosten en het papiergebruik worden verlaagd.

“De markt voor zwart-witsystemen blijft onze klanten goede omzetmogelijkheden bieden en de innovaties van Xerox op het gebied van Continuous Feed-systemen helpen onze klanten nog betere groeicijfers te realiseren”, zegt Allen.

”De Xerox 650/1300 biedt talloze voordelen”, aldus Charles Inches, productieleider bij Corner Bank in Zwitserland. “We zijn zeer te spreken over de afdrukprestaties, kwaliteit en gebruikskosten van de Xerox 650/1300 n over de service en assistentie die Xerox op locatie biedt”, zegt Inches. “De flash-fusing technologie biedt zeer veel flexibiliteit voor afdrukken op verschillende media.”

Het Xerox 650/1300 Continuous Feed Printing System kan in Europa per direct worden besteld. In Noord-Amerika en de nieuwe markten is bestellen mogelijk vanaf het tweede kwartaal van dit jaar.

Tijdens de drupa demonstreert Xerox ook de snelheid en flexibiliteit van haar 490/980 Color Continuous Feed Printing System, het snelste op kleurentoner gebaseerde Continuous Feed-systeem. De Xerox 490/980, die in oktober vorig jaar werd gepresenteerd, maakt afdrukken mogelijk met een resolutie van 600 dpi en hoge snelheid voor zwart-wit en kleur, ongeacht het aantal kleuren dat wordt gebruikt en het gewicht van het papier. Het systeem kan 69 meter per minuut of 450 afbeeldingen per minuut afdrukken bij twee pagina's, enkelzijdig op A4 of 900 afbeeldingen per minuut dubbelzijdig.

De stand van Xerox op drupa 2008 vindt u in Hall 8b. Tijdens deze 14-daagse manifestatie verwachten we meer dan 100.000 bezoekers.

- XXX -

About Xerox Europe
Xerox Europe, the European operations of Xerox Corporation, markets a comprehensive range of Xerox products, solutions and services, as well as associated supplies and software. Its offerings are focused on three main areas: offices from small to large, production print and graphic arts environments, and services that include consulting, systems design and management, and document outsourcing.

Xerox Europe also has manufacturing and logistics operations in Ireland, the UK and the Netherlands, and a research and development facility (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, France. For more information visit, www.xerox.com

Xerox is a trademark of Xerox Corporation. All non-Xerox brands and product names are trademarks or registered trademarks of their respective companies. Prices, features, specifications, capabilities, appearance and availability of Xerox products and services are subject to change without notice.

For more information on Xerox @ drupa
Visit: www.xerox.com/drupa

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:
Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Trimedia (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com