Breukelen – Chevalier, Premier Partner van Xerox en geavanceerd grafimediabedrijf gespecialiseerd in commercieel drukwerk, neemt als eerste drukkerij in Nederland de nieuwe iGen4 van Xerox in gebruik. Chevalier heeft, eerder dan gepland, voor de iGen4 gekozen vanwege de stabiliteit van deze machine en de verbeterde druk- en kleurkwaliteit. De eerste print is kwalitatief net zo goed als de laatste. Daarnaast is het verbeterde bedieningsgemak van deze machine ten opzichte van concurrenten een onderscheidend vermogen.

“Op de DRUPA zijn wij enthousiast geworden over de prestaties van de iGen4 van Xerox”, aldus mede-eigenaar Diederik Chevalier. “Hoewel we ook onder de indruk zijn van de kwaliteit van deze nieuwe generatie iGen digitale persen, hebben we hoofdzakelijk voor de iGen4 gekozen vanwege de productiviteit en de eenvoud in de bediening. Deze machine regelt nu alles zelf op het gebied van densiteitsmeting en kleurcalibratie. Onze topklanten in de mode en automotive industrie vragen kwalitatief hoogwaardig en gepersonaliseerd drukwerk dat snel en in kleine oplagen geproduceerd moet worden. Met de nieuwe iGen4 hebben wij de juiste technologie in huis om tegemoet te komen aan de wensen en eisen van deze opdrachtgevers en zijn wij in staat om de capaciteit en piekprestaties aanzienlijk te verbeteren.”

“De nieuwe iGen4 machine van Xerox lijkt in uiterlijk sterk op zijn voorganger de iGen3”, aldus Andrew Tribute, zelfstandig consultant, analist en journalist in de grafische industrie. “Maar achter dit uiterlijk zijn een aantal nieuwe features verscholen die de iGen4 onderscheidt van zijn voorganger. De Xerox iGen4 is waarschijnlijk de eerste digitale kleurendrukpers die bijna geheel automatisch draait zonder dat de tussenkomst van een drukker noodzakelijk is. Doordat de machine zichzelf constant checkt en aanpast op algemene foutmeldingen levert de iGen4 optimale kwaliteit en piekprestaties en kan eenvoudig bediend worden door een operator. Resultaat van deze geavanceerde automatisering: een productiviteitsverhoging van 25 tot 35 procent, dus meer kleurendrukwerk met minder arbeid en dus meer winst voor het grafimediabedrijf. ”

Marcel Martens, bij Xerox verantwoordelijk voor de grafische industrie in Nederland: “Met de nieuwe iGen4 geeft Xerox opnieuw betekenis aan haar New Business of Printing strategie. Wij bieden onze klanten de beste afdruktechnologie in een gentegreerde workflow voor het juiste bedrijfsmodel. De iGen4 bevat behalve 400 nieuwe onderdelen en subsystemen ook nieuw gepatenteerde technologien en levert daarmee een high-definition afdrukkwaliteit met haarscherpe afbeeldingen en levendige kleuren. Dit wordt mogelijk gemaakt door verschillende nieuwe innovatieve componenten.”

Automatische densiteits- en antistrepen controle systeem
een gepatenteerde technologie waarbij een sensor over de volledige afdrukbreedte afwijkingen in de densiteit en strepen detecteert en corrigeert, zonder dat de pers hoeft te worden gestopt.

Automatisch doseringssysteem voor de ontwikkelaar
Een nieuwe methode om toner te combineren met een zeer stabiele drager, in plaats van met de traditionele ontwikkelaar. Hierdoor blijven de kleuren consistent uniform, van de eerste tot de laatste afdruk en van opdracht tot opdracht. Met het auto doseringsysteem voor de ontwikkelaar hoeft het systeem voortaan niet meer te worden gestopt om de ontwikkelaar te vervangen.

High Definition Linearisatie
Een gepatenteerd proces waarmee de tijdrovende calibratie van grijswaarden niet langer nodig is. Dit levert betere neutrale grijstinten en duidelijkere schaduwen op. Ook foto's van vooral gezichten kunnen hiermee nog egaler worden afgedrukt, terwijl de details op de achtergrond scherp blijven.

Geavanceerde kleurprofilering
Een innovatie waarmee een betere kleurconsistentie wordt bereikt en waarmee kritisch beeldmateriaal als gezichten, huidtinten en blauwe luchten realistischer worden afgebeeld. Deze tool past automatisch de kleuren aan, zodat in enkele minuten een afdrukkwaliteit kan worden bereikt die vrijwel niet onderdoet voor hoogwaardig offsetdrukwerk.

Gentegreerde fotospectraalmeter
De iGen4 beschikt over een snelle fotospectraalmeter die is gentegreerd in de papierbaan (inline). Dit apparaat creert volledig automatisch tijdens productieruns speciale proefafdrukken met densitometrische, colorimetrische en spectrale data, controleert of deze correct zijn en verwerkt de gegevens, geheel binnen de nominale snelheid van de iGen4, en voert de benodigde handelingen uit om de kleurenpers aan te passen. Dit levert drukwerk op van offset- en fotokwaliteit met perfect nauwkeurige kleuren.

- XXX -

Over Chevalier

Chevalier, opgericht in 1916, behoort tot de grootste en meest moderne grafimedia onderneming in Nederland. Ook in Europa kan Chevalier zich meten met de meest geavanceerde drukkerijbedrijven. Ruim 60 procent van haar opdrachtgevers is buiten Nederland gevestigd. De producten en diensten van Chevalier vinden hun weg naar de EMEA markt, Noord-Amerika tot en met de Asian Pacific regio aan toe.

De core business van Chevalier is de productie en het management van commercieel drukwerk en media. Chevalier onderscheidt zich niet alleen door een perfecte balans tussen prijs, kwaliteit, flexibiliteit en capaciteit, maar ook door haar groene carbon neutrale wijze van drukken.

Chevalier telt 95 enthousiaste en hoog opgeleide medewerkers. Medewerkers met vakkennis en oog voor de toekomst. Een gezonde financile organisatie staat garant voor een ambitieus investeringsbeleid; zowel in mensen als in machines en middelen. Maar bovenal investeren we in een gezonde en langdurige samenwerking met onze relaties. Chevalier en al zijn bedrijfsonderdelen zijn ISO 9001:2000, ISO14001 en FSC gecertificeerd.

Over Xerox

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Xerox Graphic Arts-Premier Partners
De Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn 's werelds toonaangevende grafimedia bedrijven op het gebied van digitaal afdrukken, met bijna 700 vertegenwoordigers in 48 landen verdeeld over zes werelddelen. Elke Premier Partner is een expert, een van de meest geavanceerde digitale drukkerijen in het land. Met behulp van deze site kunt u de grafimedia bedrijven vinden die het beste kunnen voorzien in uw grafimedia-drukwerkbehoeften. Voor meer informatie ga naar www.xerox.com/xpp

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Yvonne Fisscher of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl