Breukelen - CMI introduceert een Colour Management oplossing die de Xerox DocuColor 260 en de Xerox 700, met FreeFlow Print Server of Creo CX Print Server, geschikt maakt om proefafdrukken te produceren conform de door Fogra gespecificeerde ISO 12647-7 norm voor digitaal proefprinten. Deze oplossing van CMI garandeert drukkerijen dat zij elke dag proefafdrukken kunnen maken die binnen de normen vallen van de Fogra ISO 12647-7 norm. Hierdoor zijn zij in staat keer op keer op een efficinte manier afdrukken te produceren met een constante, zeer hoge kwaliteit, wat rechtstreeks ten goede komt aan de klanttevredenheid. Met de Colour Management oplossing en de DocuColor 260 en de Xerox 700 kunnen drukkerijen zich verzekeren van correcte kleuren en gelijke kwaliteit vanaf de eerste afdruk.

"Door de opkomst van digitaal drukken worden drukopdrachten steeds kleiner in oplage, terwijl het aantal opdrachten groeit. Bovendien worden levertijden steeds korter omdat alles 'digitaal' wordt aangeleverd", aldus Rob Stokmans, Business Manager bij Xerox. "Men verwacht van de drukker steeds vaker dat hij de kleurkwaliteit kan waarborgen, maar in de praktijk wijkt het drukwerk vaak af van de eerste proef en de verwachting van de klant. In deze competitieve markt hebben drukkerijen systemen nodig die dit probleem en de kleurdiscussie wegnemen. CMI is de enige op de markt die een volledig pakket levert van kleurdefinitie tot en met productie. We zijn er trots op dat we onze digitale persen nu in combinatie met de CMI ISO Colour Management oplossing aan bedrijven kunnen bieden."

Roel van de Ven, productmanager bij CMI: "De huidige grafische industrie heeft te maken met een grote hoeveelheid druktechnologie, beeldschermen, scanners, digitale camera's, laser- en inktjetprinters. Deze systemen hebben allemaal een ander kleurbereik. Dit betekent dat het zonder kleurmanagement haast onmogelijk is om een afbeelding zonder kleurverlies te krijgen. Met onze ISO kleurmanagementoplossing zijn kennis en vaardigheden om dit probleem op te lossen nu eenvoudig beschikbaar."

Beschikbaarheid
Onderdeel van de CMI ISO Colour Management oplossing is een kleine Dymo etikettenprinter, die ervoor zorgt dat de drukker een etiket kan printen voor de proefafdrukken van de DocuColor 260 en Xerox 700, met de bevestiging dat deze conform de FOGRA-norm is afgedrukt. Een uitgebreide training door n van de CMI Colour Management experts maakt eveneens deel uit van de oplossing. De CMI ISO Colour Management oplossing voor de DocuColor 260 en Xerox 700 is per direct beschikbaar via de bekende Xerox verkoopkanalen.

- XXX -

Over CMI
CMI is in 1998 opgericht, speciaal om kleurmanagement toepasbaar te makenvoor digitale workflows binnen grafische bedrijven. CMI werd al snel n van de hoofdrolspelers in dit marktsegment en is de grootste X-Rite-distributeur in Europa.
CMI is de partner die kleurmanagement volledig in de workflow implementeert. Specifieke workflows, RIP's en wensen van klanten zijn bekend. De doelstelling is om kleurmanagement voor iedereen inzichtelijk te maken met de hoogste nauwkeurigheid. Alle stappen in het grafische proces kunnen worden behandeld: van concept tot en met productie. De installaties die verricht worden door CMI zijn meestal gebaseerd op apparatuur en software van X-Rite, wereldmarktleider van kleurmeetapparatuur. Het basisprincipe is dat wanneer een kleur gemeten kan worden deze ook te beheersen is. Zonder metingen, beschrijvingen en controles kan kleur een zeer onrendabel, ambitieus en tijdrovend punt zijn. Numerieke data maken een kleur meer inzichtbaar, precies en eenvoudiger te communiceren.Voor meer informatie kijk op www.cmicc.com

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V.
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nllt;/a>