Breukelen – Xerox introduceert een zeer snelle rotatieve kleurenprinter. Deze printer – met een zeer hoge productiesnelheid – is ideaal voor het produceren van transactiedocumenten en in combinatie met marketingboodschappen. Deze kleurenprinter kan ook unieke direct-mail stukken produceren zoals speciale korting coupons of gepersonaliseerde advertenties.

Tijdens een presentatie in New Delhi op de IPEX South Asia 2007 – een beurs voor de grafische industrie – heeft Xerox president Ursula Burns gesteld dat de Xerox 490/980 Colour Continuous Feed de norm zal zijn als het gaan om rotatief printen als snelste full-colour machine in zijn soort.

De Xerox 490/980 print met een resolutie van 600 dpi en blijft in een hoge snelheid produceren in zowel kleur als zwart/wit. De snelheid blijft altijd gehandhaafd, ongeacht het aantal kleuren dat wordt gedrukt of het aantal illustraties in het drukwerk. Ook het papiergewicht heeft geen invloed op de productiesnelheid. De snelheid is 463 A4 beelden per minuut, op enkelzijdig A4 formaat en maar liefst 927 beelden per minuut in de duplex configuratie.

Het nu gentroduceerde systeem is onmiddellijk leverbaar in Japan, China en de rest van Zuid-Oost Azi. In Europa zal deze nieuwe kleurenprinter beschikbaar zijn vanaf begin 2008 en in een latere fase zal de Xerox 490/980 beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en andere markten.

“Bedrijven zoeken altijd naar manieren om hun klanten beter te bereiken. Digitale technologie biedt marketeers de mogelijkheid om bijvoorbeeld in facturen gepersonaliseerde boodschappen te communiceren en daarmee de response en dus ROI op hun DM-inspanning flink te verhogen. Zeker wanneer deze boodschappen in full-colour worden gebracht,” meldde Burns in haar presentatie. “Xerox sluit met de 490/980 duidelijk aan op de trend in de markt om doelgroepen zo individueel mogelijk te benaderen. Deze full-colour rotatieve printer biedt grafici de unieke mix van snelheid, kleur en drukkwaliteit die ze nodig hebben om op een kosteneffectieve manier doorgaans saaie standaarddocumenten als rekeningen en jaaroverzichten om te toveren tot succesvolle communicatie met een zeer persoonlijk karakter.”

“Xerox heeft veel aandacht voor de problemen van onze klanten en wil een actieve rol spelen bij het oplossen van die uitdagingen. Het aanbod van Xerox, apparatuur, oplossingen en diensten, is zo ontworpen dat we dat ook doen, aldus Marcel Martens van Xerox (Nederland) “Grafische bedrijven die verantwoordelijk zijn voor hoog-volume drukwerk dat tegen zo laag mogelijke kosten moet worden gepersonaliseerd en geproduceerd zullen direct de mogelijkheden van de Xerox 490/980 Colour Continuous Feed zien. Deze machine sluit naadloos aan bij de bijzonder hoogwaardige beeldkwaliteit die kan worden bereikt met de Xerox iGen3 digitale drukpers en daarmee geeft Xerox opnieuw aan dat het de toonaangevende aanbieder is van grafische apparatuur in het digitale segment.”

De Xerox 490/980 maakt gebruik van ‘non-contact flash fusing’ technologie en daarmee onderscheidt deze printer zich van andere continuous feed printers. Bij ‘flash fusing’ wordt alleen de toner verhit en is er geen direct contact met het papier. Daardoor blijft het vochtgehalte in het papier constant en dat minimaliseert effecten als krimpen, kreukelen of statische lading van het materiaal. Resultaat is een uitmuntende drukkwaliteit en een verhoogde betrouwbaarheid van de nabewerking. Een ander voordeel van ‘flash fusing’ is dat het kan worden gedrukt op veel meer materialen dan uitsluitend papier. Daarbij kan worden gedacht aan folies, labels, ‘self-sealing’ materiaal en zelfs materiaal dat RFID -tags bevat.

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong
PR & Communications Manager
+31 (0)346 255 770
patty.dejong@xerox.com

Trimedia Benelux (voor Xerox)
Petra de Jongh
+31 (0)23 750 32 10
pdejongh@trimediabenelux.com