Breukelen – Ursula Burns, CEO van Xerox, is uitgeroepen tot een van de twintig meest inspirerende leiders ter wereld. Hier bevindt ze zich tussen leiders als Barack Obama, Angela Merkel, Steve Jobs en Al Gore. Business Week, het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift dat de leiders beoordeelde, omschrijft Burns als een inspirerend leider, onder meer omdat ze – sinds ze in juli van 2009 het stokje van Anne Mulcahy overnam – het aandeel Xerox met 36 procent deed toenemen.

Inspirerende leiders onderscheiden zich volgens Business Week niet alleen door hun bedrijf en de parameters voor succes te begrijpen, maar door daar nog wat aan toe te voegen. Inspirerende leiders zijn in staat om hun werknemers de rollen te geven die passen bij hun unieke vaardigheden en talent om zo kansen te creren en gezamenlijk waarde toe te voegen aan de organisatie. Juist in deze hectische, economisch lastige tijd onderscheidt de inspirerende leider zich van een business manager. “Ursula Burns inspireert miljoenen mensen over de hele wereld. Als eerste Afro-Amerikaanse vrouw in de geschiedenis kreeg ze in 2009 de leiding over een van de grootste bedrijven in de Verenigde Staten. Bovendien nam ze het stokje over van een andere vrouw, een unieke situatie in de top van het bedrijfsleven wereldwijd”, aldus Business Week.

Ursula Burns (50) begon bij Xerox in 1980 als technisch stagiaire en groeide door in functies bij productontwikkeling en planning. Van 1992 tot 2000 gaf Burns leiding aan verschillende business teams, waaronder office color, fax en netwerkprinten. In 2000 werd ze benoemd als senior vice president voor Corporate Strategic Services, waarna ze een bredere rol qua leidinggeven op zich nam, gericht op ondermeer wereldwijde research, productontwikkeling en marketing. Burns werd in april 2007 benoemd tot president en breidde haar leiderschap daarmee uit naar de IT-organisatie, de bedrijfsstrategie, HR, corporate marketing en de global accounts. Ursula Burns: “Bedrijven als Xerox behalen succes door innovatie, samenwerking en frisse ideen van eigen mensen. Als we vandaag jonge mensen inspireren, verzekeren we ons van innovatiemogelijkheden voor morgen. Innovatie staat centraal bij groei, maar ook in de kwaliteit van leven en bij ons succes in de wereldwijde markt.”

- XXX -

Over Xerox
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

-------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.
Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox)
Ellis Akkermans of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl