Breukelen – Xerox presenteert vandaag een nieuwe digitale kleurenpers waarin de beste eigenschappen van een aantal van haar meest succesvolle kleurenprinters en –persen samenkomen, zoals een hoge productiviteit en kwaliteit bij verwerking van gecoat papier, ondersteuning van zware media (tot 300 grams), uitgebreide papierinleg en inline nabewerkingsmogelijkheden. En dat alles voor een uitermate scherpe aanschafprijs en met zeer aantrekkelijke operationele kosten.De Xerox 700 Digitale kleurenpers biedt maximale productiviteit, uitstekende afdrukkwaliteit en een grote mate van flexibiliteit aan grafiemediabedrijven en huisdrukkerijen die met de beste digitale technologie met digitale drukwerkactiviteiten willen starten of die hun bestaande digitale drukwerkactiviteiten verder succesvol willen uitbreiden.

De Xerox 700 digitale kleurenpers drukt met een snelheid van 70 A4 pagina's per minuut in kleur of zwart-wit. Door z'n prijsstelling biedt de Xerox 700 een uitermate betaalbare manier om digitale drukwerkactiviteiten op te starten of uit te breiden en is daardoor met name interessant voor kleinere of middelgrote drukkerijen en huisdrukkerijen. Het systeem heeft een beeldkwaliteit en productiviteit die zich kan meten met de grotere en vaak aanzienlijk duurdere digitale productiepersen van de concurrrentie en is ideaal voor digitale drukwerktoepassingen zoals fotoboeken, brochures, direct-mail, nieuwsbrieven, catalogi, kalenders en briefkaarten.

"De Xerox 700 digitale kleurenpers is een uitbreiding van het nu al breedste portfolio in de markt van digitale kleurenproductiesystemen en maakt deel uit van een groeiend segment," aldus Riley McNulty van het wereldwijde marktonderzoeksbureau IDC. "Drukwerkleveranciers zoeken oplossingen die lucratieve full-colour applicaties produceren. De Xerox 700 digitale kleurenpers levert een breed scala aan voorzieningen tegen een betaalbare prijs."

Steeds meer bedrijven profiteren van de kwaliteit en toegevoegde waarde van digitaal drukwerk, waardoor de markt voor zogenaamde ‘entry-level' digitale kleurenpersen blijft groeien.Volgens de IDC Hardcopy Peripheral Tracker van mei 2008 maakte deze markt in 2007 een groei door van 50 procent in de Verenigde Staten en 112 procent in Europa, vergeleken met het voorgaande jaar. De markt werd daarbij gedefinieerd als kleurenapparatuur met een productiesnelheid van 41+ pagina's per minuut en een prijs tussen de $20.000 en $100.000.

De Xerox 700 digitale kleurenpers gebruikt een nieuw ontwikkelde EA-toner (Emulsion Aggregation) met een lager smeltpunt, die kleurendrukwerk in hoge snelheden afdrukt met een sterk op offsetafdrukken lijkende matte uitstraling. EA-toner is de unieke gepatenteerde toner van Xerox die zowel tijdens de fabricage als tijdens het afdrukproces minder energie verbruikt en een betere afdrukkwaliteit mogelijk maakt. De zeer kleine tonerdeeltjes zorgen voor hoogwaardige halftonen, egale verlopen en gedetailleerde schaduwen. Naast een hoge afdrukkwaliteit zorgt deze energiezuinige EA-toner dus ook voor een minimale invloed op het milieu.

Dankzij deze nieuwe toner, de geavanceerde beeldtechnologie, het zeer brede scala aan te verwerken substraten en de mogelijkheid om tonercartridges te vervangen terwijl het systeem actief is, tillen de beeldkwaliteit en productiviteit van de Xerox 700 naar een hoger niveau dan die van andere modellen in dezelfde prijsklasse.

Deze nieuwe kleurenpers drukt af op gecoat en ongecoat papier van 64 tot 300 grams papier tot en met het SRA3 formaat vanuit alle standaard aanwezige papierladen . De pers biedt automatisch dubbelzijdig afdrukken op zowel gecoat als ongecoat materiaal tot 220 grams papier. Het apparaat levert met 2400 x 2400 dpi de hoogste afdrukresolutie in de markt en biedt een schoon- en weer registratie van +/- 1,0 mm om perfect passend hoogwaardig drukwerk te vervaardigen.

Met een aantal opties kunnen klanten de Xerox 700 digitale kleurenpers aanpassen aan hun specifieke drukwerkbehoeften. Zij kunnen kiezen uit de gentegreerde Fiery kleurenserver, EFI Splash RPX-iii Software, EFI Fiery EX print server, Creo CX printserver of Xerox FreeFlowprintserver. Deze FreeFlow kleurenserver wordt voor het eerst aangeboden in een standaardversie en een professionele versie. De Xerox 700 is naar keuze uit te rusten met een aantal professionele nabewerkingssystemen, waaronder een Advanced Finisher, Professional Finisher, Light Production Finisher of hoge capaciteit uitleg met palletwagen (High-Capacity Stacker). Hiermee kunnen klanten hun pers aanpassen met verschillende afwerkopties zoals hechten, stapelen, vouwen en het maken van boekjes op gecoat of ongecoat papier. Dankzij de verschillende inlegopties (laden-opties) kan de kleurenpers worden aangepast voor gebruik in een kleine repro of in een veeleisende productieomgeving en voor taken die speciale grafische substraten of drukwerk met grotere oplages of runlengtes vereisen.

Met Xerox FreeFlow Express-to-Print, de nieuwste uitbreiding van het workflowportfolio van Xerox, wordt het voor grafische communicatieprofessionals eenvoudiger om digitale drukwerkactiviteiten in te voeren. Deze workflowoptie automatiseert functies en vermindert daardoor het aantal stappen dat nodig is om complexe(re) drukwerkopdrachten uit te voeren.
Een visuele interface geeft een voorbeeldweergave van het hele document weer, inclusief inline en offline nabewerkingsmogelijkheden en garandeert daarmee de nauwkeurigheid.Xerox FreeFlow Express-to-Print maakt de Xerox 700 productiever en gebruiksvriendelijker, door automatiseringshulpmiddelen te leveren die voorheen alleen op geavanceerde en gespecialiseerde high end productiesystemen werden aangeboden.

Gebruikers van de Xerox 700 digitale kleurenpers hebben toegang tot het Xerox ProfitAccelerator Digital Business Resources-portfolio. Dit is een verzameling van meer dan 75 praktische business development hulpmiddelen, waarmee drukwerkleveranciers hun digitale werkzaamheden kunnen ontwikkelen en uitbreiden.

De nieuwe kleurenpers is een goed voorbeeld van het belang dat Xerox hecht aan continue innovatie en duurzaamheid. Ook laat het zien dat Xerox er alles aan doet om, zowel in het heden als in de toekomst, de juiste technologien, workflows en bedrijfsmodellen aan klanten te leveren. De Xerox 700 digitale kleurenpers met FreeFlow EZ Print zal worden gedemonstreerd op de stand van Xerox in hal 8B tijdens Drupa 2008, de grootste beurs voor de drukwerkbranche die elke vier jaar plaatsvindt in Dsseldorf, Duitsland.

Beschikbaarheid
De Xerox700 digitale kleurenpers is te koop via Xerox (Nederland) BV en via geautoriseerde Xerox-resellers.

Mediacontact:
Judith Schunke, Xerox Europe, +44 (0) 1895 842 877,judith.schunke@xerox.com
Robert Corbishley, Xerox Europe, +44 (0) 1895 843 239,robert.corbishley@xerox.com