Breukelen -- Xerox kondigde vandaag haar nieuwste producten voor de A3 kleurenmarkt aan in de vorm van twee multifunctionele WorkCentre systeemseries, het Xerox WorkCentre 7655 / 7665 en het Xerox WorkCentre 7228 / 7235 / 7245. Alle modellen hebben de mogelijkheid om te printen, scannen, faxen, e-mailen en kopiren en bieden daarmee de functies en veelzijdigheid waarmee de productiviteit, de kleurenafdrukken en de efficiency in het moderne kantoor kunnen worden verbeterd.

De multifunctionele WorkCentre systemen zijn ontworpen voor de algemene kantoormarkt en zijn met hun nominale snelheid, hun paginacapaciteit, superieure kleuren en productiviteit aantrekkelijk voor een breed scala aan kantooromgevingen en -toepassingen. Met name daar waar men waarde hecht aan perfecte kleurafdrukken, zoals professionele dienstverleners, overheden en onderwijsinstellingen, professionals in de gezondheidszorg, financile dienstverleners en wetenschappelijke organisaties.

Het WorkCentre 7655 / 7665 heeft met 2400 x 2400 dpi de hoogste printresolutie van alle laser-gebaseerde producten in het kantoorsegment en is de beste in zijn klasse wanneer het gaat om de resolutie, snelheid en de kwaliteit van afdrukken in kleur. Het WorkCentre 7228 / 7235 / 7245 biedt een resolutie van 1200 x 1200 dpi, waarmee hij nog steeds tot de top behoort in vergelijking met concurrerende multifunctionele kleurenapparaten voor kantooromgevingen.

En van de grootste voordelen van de nieuwe Xerox modellen is gelegen in het gebruik van de Emulsion Aggregation High Gloss Toner van Xerox die het niveau van de afdrukdetails significant verbetert en de hoeveelheid benodigde toner verlaagt, omdat bijna 100% van de toner op de pagina wordt overgebracht, wat zich vertaalt in een betere afdrukkwaliteit en minder verspilling.

Xerox' product marketing manager van Xerox Europe, Office Group, Mark Boyt zegt: "In vergelijking met andere multifunctionele kantoorapparatuur bieden de nieuwe toevoegingen aan de WorkCentre productlijn de allerbeste printkwaliteit in de markt, in combinatie met een interface die deze MFP's zeer gebruiksvriendelijk maakt. Hoewel deze apparaten primair bedoeld zijn voor inhouse gebruik, zijn wij van mening dat deze WorkCentre apparaten ook in staat zijn om die afdruktaken te verrichten, die anders naar een commercile copyshop zouden worden gestuurd, waardoor bedrijven tijd en geld kunnen besparen. De printkwaliteit van de meeste multifunctionele kantoorapparaten ligt tussen 600 en 1200 dpi. Met 2400 x 2400 dpi kan het Xerox WorkCentre 7655 / 7665 een printkwaliteit bereiken die tot wel vier keer beter is dan bij andere kantoorapparaten. Bij het A3-formaat bieden wij veelzijdige mogelijkheden om gevouwen boekjes te produceren en om hoogst professionele resultaten te bereiken bij de afwerking van de producten."

Het Xerox WorkCentre 7655 en 7665

Het Xerox WorkCentre 7655 / 7665 is een multifunctioneel single-pass kleurenlasersysteem dat een voordelige oplossing biedt aan klanten die waarde hechten aan een hoge productiviteit bij het afdrukken en kopiren in kleur n zwartwit, een uitstekende printkwaliteit en professionele gentegreerde afwerkmogelijkheden voor kantoortoepassingen.

Het WorkCentre 7655 print en kopieert tot 40 ppm in kleur en 55 ppm in zwart/wit, terwijl het WorkCentre 7665 50 ppm in kleur en 65 ppm in zwart/wit haalt. Met de snelste scansnelheden in deze klasse (max. 50 ppm in kleur en 80 ppm in zwart/wit) kunnen deze systemen in tegenstelling tot hun concurrenten meerdere taken tegelijk aan, zoals gelijktijdig scannen en afdrukken. De opwarmtijd voor de machines is indrukwekkend: de eerste pagina in kleur is klaar in 8,9 seconden en zwart/wit duurt 5,5 seconden.

De WorkCentre 7655 en 7665 zijn bovendien voorzien van een nieuw groot, apart geplaatst full-colour touchscreen, waarmee de diverse opties voor afdrukken, kopiren, scannen en faxen eenvoudig kunnen worden geselecteerd. En de exclusieve Xerox Automatic Print Around mogelijkheid elimineert 'verkeersopstoppingen' door afdruktaken in de wachtrij die specifieke middelen vereisen, zoals een specifiek type papier, over te slaan.

Additionele productiviteitseigenschappen omvatten o.a. de plaatsing van twee zwarte toner cartridges voor een langere gebruiksduur tussen vervangingen en de mogelijkheid om de cartridges te vervangen zonder lopende afdruktaken te onderbreken.

Het Xerox WorkCentre 7228 / 7235 / 7245

De Xerox WorkCentre 7228 / 7235 / 7245 lijn werd ontworpen voor klanten die robuuste kleurenoplossingen met professionele gentegreerde afwerkmogelijkheden zoeken en voor organisaties die de kosten voor hun printervloot willen verlagen. Voor gebruikers van multifunctionele zwart/wit producten met beperkte kleurenmogelijkheden is de WorkCentre productlijn een ideale oplossing om de overgang naar een volledig functionerend 'kleurenkantoor' in te luiden.

De WorkCentre 7228 / 7235 / 7245 lijn biedt een snelle verwerkingstijd in combinatie met een productiviteit van 45 ppm in zwart/wit en 35 ppm in kleur. Het WorkCentre 7228 heeft een afdruksnelheid van 28 ppm in zwart/wit en 26 ppm in kleur. Het WorkCentre 7235 heeft een printsnelheid van 35 ppm in zwart/wit en 31 ppm in kleur, terwijl het WorkCentre 7245 een printsnelheid van 45 ppm in zwart/wit en 35 ppm in kleur heeft. Het MFP levert de eerste kopie in zwart/wit binnen 4,8 seconden en de eerste kleurenkopie in 7,2 seconden. De opwarmtijd bedraagt slechts 45 seconden.

Een groot, intelligent touchscreen met een gebruikersinterface in kleur maakt het gemakkelijk om ook complexe afdruktaken met succes uit te voeren. Automatische mogelijkheden zoals de automatische instelling van de beeldkwaliteit, automatische registratie, automatische rotatie, automatische papierselectie, automatische ladewisseling en automatische jobrecovery zorgen ervoor dat elke keer weer een scherpe beeldkwaliteit wordt bereikt.

General manager en senior vice president van Xerox Europe, Office Group, Cees van Doorn: "Deze multifunctionele apparaten zetten de toon bij de overgang naar kleurenprint met een zeer hoge resolutie op kantoor. In combinatie met de veelzijdigheid van het A3 papierformaat levert dit een combinatie van snelheid en productiviteit op die perfect inspeelt op alle mogelijke eisen, die elke willekeurige interne kantoorafdeling zou kunnen stellen. Met de mogelijkheid om te printen, te scannen, te faxen, te e-mailen en documenten te kopiren vormen de WorkCentre MFP's een krachtige centrale print- en communicatiehub die de productiviteit en efficiency van elke bedrijf verbetert."

Documentbeveiliging

Alle multifunctionele Xerox WorkCentre systemen bieden geavanceerde beveiligingsmogelijkheden die klanten in staat stellen om de toegang af te schermen, om het gebruik op te volgen en om de vertrouwelijke informatie te beschermen die via de apparaten loopt. De WorkCentre producten coderen de data en stellen op die manier zeker dat onbevoegd personeel geen toegang heeft tot gescande documenten die op weg zijn naar fileservers en andere opslagvoorzieningen in netwerken.

Bij al deze producten stelt de CentreWare Internet Services managementsoftware IT-beheerders en kantoormedewerkers in staat om de systemen op afstand te klonen, configureren en beheren. SMART eSolution software automatiseert de uitlezing van tellers. De bidirectionele printerdrivers van de WorkCentre modellen bieden feedback over het apparaat en over de afdrukopdrachten aan de gebruiker die aan zijn PC zit.

Beschikbaarheid

De Xerox WorkCentre 7655 / 7665 en de Xerox WorkCentre 7228 / 7235 / 7245 lijn zijn verkrijgbaar via Xerox dealers en distributeurs. Zij kunnen door kleine tot middelgrote bedrijven en door grote ondernemingen respectievelijk worden gekocht met de PagePack en de eClick cost-per-page contracten. Deze contracten omvatten de verbruiksproducten, de bevoorrading en het onderhoud en stellen de klanten in staat om de algehele kosten op kantoor beter in de hand te houden door een betere greep op de lopende kosten.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox..com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl