Breukelen -- Om in te spelen op de marktbehoefte aan hoogwaardige zwart-wit afdrukken heeft Xerox de 4595 gentroduceerd, een A3 monochroom copier/printer voor drukke kantoorwerkgroepen en huisdrukkerijen. De Xerox 4595 presteert op een aantal belangrijke gebieden beter dan de concurrentie - snelheid, afdrukkwaliteit, betrouwbaarheid en prijs/prestatieverhouding. In combinatie met andere voordelen, zoals gebruiksgemak, krachtige nabewerkingsopties en een breed scala aan productiviteitsverhogende functies, maakt dit de 4595 tot de ultieme keuze voor klanten die constant hoge volumes professionele kwaliteitsdocumenten moeten produceren.

De Xerox 4595 versterkt het assortiment van Xerox in de categorie 90-95 pagina's per minuut en verbreedt daarmee de productportefeuille, die met snelheden tot 288 afdrukken per minuut reeds de grootste in de bedrijfstak is. De 4595 is zeer productief: afdrukken en kopiren met 95 pagina's/kopien per minuut (A4), een eerste kopie in drie seconden en een zeer hoge scansnelheid van 100 vel per minuut. De copier/printer levert een constante beeldkwaliteit gedurende lange tijd dankzij de Emulsion Aggregation (EA) toner. Veelzijdige media-afhandeling completeert de productiviteitsvoordelen van de 4595; klanten kunnen maximaal acht papierladen kiezen, waardoor ze kunnen beschikken over een invoercapaciteit tot 8.225 vel.

"Het gebruik van kleur neemt snel toe, maar uit markttrends blijkt, dat zwart-wit afdrukken nog steeds een belangrijke rol speelt. Onze klanten vertellen ons dat kostenbesparing, gebruiksgemak, productiviteit, en afdrukkwaliteit het belangrijkste voor hen zijn in een zwart-wit aanbod. Met de Xerox 4595 introduceren we een product dat ons productportefeuille van productieprinters compleet maakt. De Xerox 4595 kan zo een centrale rol spelen in een huisdrukkerij, maar door zijn snelheid en afdrukkwaliteit daarnaast ook uitstekend fungeren als back-up of testprinter voor hoogvolume apparatuur", aldus Patrick Bont, Business Manager bij Xerox (Nederland) B.V.

Productiviteit van huisdrukkerijen vergroten
Dankzij de compacte afmetingen en hoge afdruksnelheid is de Xerox 4595 uitermate geschikt voor huisdrukkerijen met hoge volumes, en als back-up voor hoogvolume printers bij kleine drukkerijen waar maximale uptime en snelle doorlooptijden zijn vereist. Belangrijke kenmerken die zorgen voor optimale efficiency, met name voor grote huisdrukkerijen, zijn:
  • De mogelijkheid de printer uit te rusten met een Freeflow DocuSP printercontroller brengt professionele beheersbaarheid binnen het bereik van de huisdrukkerij;

  • Mogelijkheid om meerdere opdrachten tegelijkertijd uit te voeren. Dit betekent dat een willekeurig aantal gebruikers op hetzelfde moment afzonderlijk kan kopiren, afdrukken en scannen, hetgeen de productiviteit aanzienlijk vergroot;

  • Een automatische documentinvoer van 250 vel vergemakkelijkt het uitvoeren van grote scanopdrachten, en dankzij de royale papiercapaciteit van maximaal acht laden (en 8.225 pagina's) kan het systeem langer onbeheerd werken, zodat gebruikers kunnen doorgaan met afdrukken, kopiren en scannen;

  • Dankzij de mogelijkheid papier op acht plaatsen bij te vullen tijdens het afdrukken, verlopen grote volumeopdrachten soepeler en gemakkelijker;

  • Eigenschappen die de werkstroom verbeteren zoals: Scannen naar e-mail (met LDAP-ondersteuning en Mail Delivery Notification, wat rechtstreeks scannen naar uw MS Outlook of Lotus Notes adresboek mogelijk maakt); de mogelijkheid van eenmaal scannen en vele malen afdrukken, evenals het verzenden van opdrachten via een web browser;

  • De optionele Freeflow DocuSP printercontroller integreert perfect binnen Freeflow, de professionele Xerox workflow software;

  • De Xerox 4595 uitgerust met DocuSP geeft exact dezelfde gebruikersinterface als de Xerox hoogvolume printers waardoor gebruik als back-up of testprinter nog eenvoudiger wordt.
Ondersteuning voor een brede reeks applicaties
De Xerox 4595 verwerkt veel soorten documenten en is uit te rusten met verschillende nabewerkingsopties. Dit maakt de copier/printer geschikt voor talloze bedrijfstoepassingen, van rapporten, mailings en brochures, tot cursusboeken en complexe documenten met verschillende formaten, omslagen en inlegbladen.

"De Xerox 4595 produceert een scala aan kwaliteitsdocumenten. Dit verschaft klanten intern hoogwaardige functionaliteit en bespaart ze de kosten en het ongemak van uitbesteden. Klanten profiteren van snellere doorlooptijden en meer nauwkeurigheid, en ook minder verspilling, wat heel belangrijk is in het milieubewuste bedrijfsleven", aldus Patrick Bont. De Xerox 4595 wordt geleverd met een standaard nabewerkingseenheid (100 vel nieten, perforeren en een interposer) of met een booklet-maker. Aan beide eenheden kan een vouweenheid worden toegevoegd, terwijl een aanvullende post-process invoegeenheid het mogelijk maakt automatisch kleurendocumenten toe te voegen om sets of boeken samen te stellen.

Verkrijgbaarheid
De Xerox 4595 is verkrijgbaar via de directe verkooporganisatie van Xerox en bij de Xerox concessionairs. Het systeem is leverbaar in twee configuraties: met een gentegreerde controller of, voor meer veeleisende omgevingen met hogere volumes, de Xerox FreeFlow DocuSP 5.1 controller.

Xerox Europe

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/–beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com.

Onder de noemer ‘The New Business of Printing' heeft Xerox het in de markt grootste portfolio ‘state-of-the-art' digitale printsystemen, oplossingen en diensten ontwikkeld. Daartoe behoren tevens gestroomlijnde en efficinte workflow-oplossingen, alsmede een pakket oplossingen om klanten te helpen om hun business te ontwikkelen en groeimogelijkheden op de langere termijn te realiseren. In de veranderende markt voor druk- en printwerk zijn dat de drie elementen die Xerox-klanten helpen om beter te presteren en de productiviteit te verbeteren. En daardoor meer winstmogelijkheden te creren.

Xerox Graphic Arts Premier Partners zijn leden van een door Xerox genitieerd, wereldwijd netwerk van grafimediabedrijven die tot de meest geavanceerde en ervaren digitale drukkers in hun land behoren. Door hun printopdrachten bij Premier Partners onder te brengen, zijn klanten verzekerd van de levering van hoge kwaliteit digitaal vervaardigd drukwerk, uitgevoerd door vooraanstaande ondernemingen, die zijn toegerust met de nieuwste en beste technologie.Voor meer informatie over het Xerox Premier Partner netwerk kijk op www.xerox.com/xpp.

XEROX, iGen3, DocuTech, Xerox NuveraTM, FreeFlow, DocuSP, Accxesen ProfitAcceleratorTMzijn handelsmerken van XEROX CORPORATION. DocuColorwordt in licentie gebruikt. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 455 of kijk op www.xerox.nl.


VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost,
tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl