Breukelen – Het voorbereiden van gedetailleerde brochures en flyers met speciale vouw kan erg veel tijd kosten en is een kostbaar proces voor drukkerijen. Tot vandaag. Onderzoekers van Xerox hebben een technologie ontwikkeld die 3-D software gebruikt waarmee drukkers de gehele layout van een document kunnen laten zien voordat het gedrukt of geprint wordt.

De nieuwe technologie is ontwikkeld om het proces van documentvoorbereiding en -goedkeuring te versnellen, waarmee n van de duurste knelpunten van het drukken wordt opgelost. Dit proces kost namelijk zo’n 6 dollar per gespendeerde dollar aan het drukken zelf, aldus Amerikaans onderzoeksbureau InfoTrends. Met de 3-D visualisatiesoftware van Xerox kunnen gebruikers meteen zien hoe het drukwerk eruit komt te zien – textuur, glans, vouw, binding, etc. – voordat er ook maar een spatje toner of inkt op papier zit.

“3-D visualisatie helpt dure fouten en onnodig dubbel werk voorkomen,” zegt Rob Rolleston, een van de onderzoeksmanagers van Xerox’s Research Center Webster. “Het kunnen bekijken van een afgerond concept voordat het gedrukt wordt, kan allerlei soorten fouten voorkomen, zoals positiefouten, snijfouten of zelfs hoe een afbeelding op de pagina staat. En dat resulteert dan in een perfecte eerste print.”

Het samenwerkingsproject tussen de verschillende onderzoekscentra van Xerox zorgt ervoor dat klanten precies weten welke opties er allemaal zijn als ze een copyshop inlopen of wanneer ze drukwerkopdrachten plaatsen via internet. 3-D documentvisualisatie geeft een virtuele tour langs iedere gewenste printopdracht van de klant. Klanten kunnen zien hoe het programma door een bedrijfsgids bladert, of een wenskaart openvouwt en exact laat zien hoe het eruit ziet wanneer het af is. Rolleston zegt ook: “De software biedt gebruikers de mogelijkheid om nieuwe en interessante documenten te produceren zonder dat ze zich hiervoor moeten verdiepen in ingewikkelde technologien en vakjargon uit de grafische wereld.”

Volgens Rolleston wordt de 3-D technologie nog steeds verfijnd. “Wanneer we een prototype van een idee uitbrengen, zoals we dat met al onze ideen doen, laten we onze klanten de concepten testen en bepalen zij zo de meest aantrekkelijke opties”, aldus Rolleston.

Xerox is ’s werelds leider in documentmanagement, -technologie en –services en levert het breedste portfolio aan kleur en zwart-wit document processingsystemen en gerelateerde hulpmiddelen in de branche, naast het breedste portfolio aan documentmanagement advies en processoutsourcing. De producten, oplossingen en diensten van Xerox ondersteunen bedrijven en consumenten bij het beheren van hun informatie. Vorig jaar won Xerox de National Medal of Technology, de hoogste technologie onderscheiding in de Verenigde Staten. Meer informatie op http://www.xerox.com/innovation

- XXX -

Over Xerox

Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

Bijschrift bij afbeelding: Rob Rolleston: Met 3-D documentvisualisatie biedt Xerox de beste afdruktechnologie voor elke klantbehoefte.

Voor meer informatie, kijk op www.xerox.nl, of neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V
PR & Communications Manager
Patty de Jong
+31 (0)346255770
patty.dejong@xerox.com
 Marcommit
Yvonne Fisscher of Marianne van Barneveld
31 (0)35 5822730
xerox@marcommit.nl