Breukelen – Xerox is al enkele jaren actief bezig om de online dienstverlening te optimaliseren. Afgelopen maand rondden Xerox en Eperium gezamenlijk een grootschalig e-Commerce project af, waarbij 28 B2C n B2B webshops gelijktijdig in 14 landen live gingen. E-Commerce specialist Eperium was strategisch, ontwikkel- en implementatiepartner.

50% van de omzet van supplies gaat via het online kanaal“E-Commerce is ontzettend belangrijk voor Xerox, ruim 50 procent van de Europese omzet wordt namelijk via het online kanaal gegenereerd. Het is dan ook zaak dit kanaal voor alle landen continu te optimaliseren. Intutieve shopping experience, veiligheid, op maat gesneden prijzen en promoties dragen bij aan de loyaliteit aan het merk Xerox”, aldus Onno Cleypool, European e-service manager bij Xerox.

Intershop maakt korte time-to-market mogelijk“We zijn ambitieus aan dit project begonnen, door gelijktijdig in 14 landen live te willen gaan en overal zowel een B2B als B2C kanaal te realiseren. Gezien de complexiteit geven we hiermee aan dat een korte time-to-market zeer belangrijk voor ons is. De keuze voor het juiste platform en de juiste partner was voor dit project dan ook cruciaal. Intershop bleek voor deze strategie het meest geschikte platform. Bij het selecteren van een partner hebben we goed gekeken of deze zowel de kennis als de capaciteit in huis heeft om dergelijke trajecten te managen. Eperium heeft laten zien dat prima te kunnen. Het bedrijf heeft zowel met het design aan de voorkant, als met de optimalisatie van de bedrijfsprocessen aan de achterkant en het realiseren van alle webshops, goed werk verricht. Bovendien heeft Eperium de focus goed weten vast te houden, waardoor het project soepel is verlopen”, zegt Cleypool.

Intern draagvlak onmisbaarRonald Vermeulen, commercieel directeur bij Eperium: “Ook voor ons was dit project spannend. Meerdere webshops in verschillende landen vereisen afstemming op het gebied van data, interfaces en externe partijen. Niet alleen de realisatie van de webshops, maar ook het managen van de interne belangen bij Xerox was daarbij een essentieel onderdeel. Xerox heeft goed gezien dat bij een dergelijke uitrol grootschalig verandermanagement onmisbaar is. Hiermee legde Xerox de basis voor het interne draagvlak, waardoor wij met enthousiaste mensen mochten werken. Als n team hebben we er samen flink de schouders onder gezet.”

ToekomstNaast deze 28 webshops, heeft Eperium nog zes webshops opgeleverd. Zodra deze landen ook klaar zijn voor de livegang, zullen ook deze webshops uitgerold worden. Na dit traject zal Eperium de Xerox employee store en outlet store ontwikkelen.

- XXX -

Over EperiumAl ruim tien jaar stelt e-Commerce specialist Eperium klanten in staat om maximale resultaten te boeken met e-Commerce. Eperium adviseert over strategie en conversiemarketing, zorgt voor de technische implementatie en neemt projectmanagement uit handen. We gebruiken bewezen software van Intershop, hybris en Magento, waarop meerdere professionele webwinkels kunnen draaien. Dat doen we met 250 eigen medewerkers, vanuit onze vestigingen in Nederland (Muiden) en India (New-Delhi). Klanten zijn onder meer TomTom, De Telegraaf, BCC, Xerox, Euretco en Sanoma. www.eperium.com

Over Xerox Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling, content management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

----------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.Voor meer informatie neem contact op met:

Xerox (Nederland) B.V Patty de Jong, +31 (0)346 255770, patty.dejong@xerox.com

Marcommit (voor Xerox) Ingeborg Schrijver of Marianne van Barneveld +31 (0)35 5822730, xerox@marcommit.nl

Eperium, Flora Wong, Marketing Manager: (0294) 461 300, flora.wong@eperium.com