UXBRIDGE -- Xerox verbindt haar naam ook in de komende twee jaar aan het Ducati Corse World Superbike raceteam. De verlenging van de sponsorovereenkomst volgt op een uitermate succesvol jaar voor het Ducati Xerox Team, dat zijn bekroning vond in het behalen van de wereldtitel door de Australische coureur Troy Bayliss op 1 oktober in Imola, Itali. Een week later verzekerde het team zich tevens van de constructeurstitel tijdens de laatste race van het seizoen op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk. De samenwerking tussen Xerox en Ducati begon in 2005 en het dynamische rood-wit van het Ducati Xerox Team krijgt nu dus in elk geval een vervolg tot 2008.

"We zijn erg blij met de voortzetting van het partnerschap met Ducati", aldus Anthony Hyde, hoofd 'brand and marketing communications' van Xerox Europe. "Beiden hebben we dezelfde doelstellingen als het gaat om het leveren van hoogstaande kwaliteit, het bieden van vooruitstrevende technologie en het behoud van een leidende rol op onze verschillende marktgebieden. Dit maakt dat onze bedrijven in alle opzichten goed bij elkaar passen. De in 2006 behaalde resultaten spreken voor zich en we zullen er alles aan doen, om het ondernemende en bruisende karakter van dit partnerschap te laten voortduren."

Gedurende de afgelopen twee seizoenen behaalde het Ducati Xerox Team in het World Superbike Championship meer raceoverwinningen dan enig ander team. Dat gebeurde in 2005 met James Toseland (UK) en Regis Laconi (Frankrijk), en in 2006 met Troy Bayliss (Australi) en Lorenzo Lanzi (Itali). Zowel in 2005 als in 2006 omvatte het World Superbike Championship 12 evenementen met in totaal 24 races, verdeeld over drie continenten. Naar schatting werden de races bijgewoond door ongeveer een miljoen toeschouwers en keken wereldwijd meer dan 2 miljard mensen (cumulatief) in 173 landen naar via 94 netwerken uitgezonden TV-beelden van de races.

"Via deze sponsoring heeft Xerox enorm geprofiteerd van een directe associatie met een van 's werelds meest stijlvolle en iconische merken, TV exposure van de merknaam bij miljoenen kijkers, een uitgebreid hospitality programma, technologiepresentaties op racecircuits verspreid over de wereld, en de creatie van een interessant, op klantbetrokkenheid gebaseerd marketingplatform", zei Hyde. "En we zijn er trots op dat het Ducati Xerox Team in 2007 opnieuw met het 'Nummer 1' op haar motor van start zal gaan!"

Paolo Ciabatti, Ducati Corse Superbike programme director, voegde daaraan toe: "Ook wij zijn natuurlijk buitengewoon verheugd met de voortzetting van ons partnerschap met Xerox, omdat we daardoor het maximale rendement uit onze succesvolle relatie kunnen halen. We kunnen nu met veel vertrouwen en energie onze toekomst in het World Superbike Championship tegemoet treden, met naar verwachting twee opwindende en uitdagende seizoenen in het vooruitzicht. In ons tweede jaar met Xerox hebben we zowel de coureurs- alsook de constructeurstitel behaald en ik ben er zeker van dat we samen nog meer successen zullen behalen."

Naast de naamsponsoring ondersteunt Xerox het Ducati Corse raceteam tevens via het verzorgen van documentproductie en -verspreiding, het beheer van benodigde afdrukapparatuur en met e-procurement dienstverlening aan alle niveaus binnen de Ducati organisatie. Door de dienstverlening van Xerox Global Services worden door Ducati kosten bespaard en wordt productiviteitsverhoging op zowel het zakelijke als op het operationele vlak gerealiseerd. Ook heeft de dienstverlening positieve effecten op de serviceniveaus en op de partner/leverancier-relaties op het gebied van marketing-, kantoor-, fabrieks- en retailactiviteiten.

Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide reeks aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/-beheer en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk. Voor meer informatie, ga naar www.xerox.com

Xerox is het handelsmerk van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Klantcontacten
Voor meer informatie over Xerox en de producten: bel 0346 - 255 255 of kijk op www.xerox.nl.

Mediacontacten
Xerox (Nederland) B.V., Patty de Jong, Communications Manager, tel.: 0346 - 255 770,
email: patty.dejong@xerox.com

VerkroostPR (voor Xerox), Herman Verkroost, tel.: 030 - 229 20 05,
email: hav@verkroostpr.nl