Breukelen, 19 mei 2016 – Xerox gaat een wereldwijde overeenkomst aan met Tradeshift om klanten te helpen met het optimaliseren van hun financiële prestaties. Door de cloud-based technologie van Tradeshift in het Xerox- dienstenpakket te integreren, krijgen klanten realtime inzicht in hun inkoop- en crediteurenprocessen. Met de integratie van het Tradeshift-platform in de dienstverlening is Xerox in staat bedrijven te helpen om uiteenlopende papiergebasseerde processen te transformeren tot digitale, sterk geautomatiseerde workflows.

Het Tradeshift-platform versnelt het beheer, de verwerking en het volgen van end-to-end procurement tot aan crediteurenbeheeractiviteiten. Dit zorgt voor transparantie in de aankopen bij alle leveranciers. Hierdoor kunnen onvoorziene en dure uitgaven worden beperkt en kan het aankoopbeleid van bedrijven verbeterd worden.

"Een digitale finance- en procurement-cultuur zorgt voor een duidelijk concurrentievoordeel", stelt John Gentry, Group President bij Xerox Finance, Accounting en Payment Services. "Wij bieden Agile-processen aan die de verwerkingstijd, kosten en afhankelijkheid van papieren facturen verminderen en tegelijk realtime informatie leveren." 

De technologie van Tradeshift geeft toegang tot een connected, zakelijk netwerk dat aankopen, betalingen en de samenwerking tussen bedrijf en leveranciers vereenvoudigt. Het platform richt zich op de uitdagingen waar bedrijven voor staan op het gebied van digitalisering van de supply chain. Daarnaast biedt het platform social media mogelijkheden, mobiele toegang, selfservice en data-analyse.

Xerox levert al meer dan twintig jaar finance, boekhouding en procurementdiensten aan bedrijven uit de Forbes Global 2000. Met elf verwerkingscentra wereldwijd ondersteunt Xerox klanten in diverse sectoren zoals productie, retail, consumentengoederen, hightech, horeca, zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg, transport en bancaire sector.

xxx-

Over Xerox
Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgedeeld in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen, een business proces outsourcing bedrijf en een document technology bedrijf. Xerox verwacht de separatie eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox® en Xerox zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.