Breukelen, 18 december 2014 – Xerox, marktleider in business process outsourcing en document management, heeft een partnership gesloten met grafimediagroep OBT bv. OBT is een samenwerkingsverband tussen twee zelfstandige, innovatieve grafische ondernemingen: Opmeer in Den Haag en De Bink in Leiden. Aanleiding voor dit partnership met Xerox is de aanbesteding voor grafische dienstverlening voor de Rijksoverheid.

De Bink in Leiden is voor Xerox geen onbekende, het bedrijf behoort tot het Xerox Premier Partner Netwerk van vooraanstaande grafimediabedrijven. Samen met Opmeer is De Bink in staat, om aan praktisch alle vragen op gebied van grafische dienstverlening te voldoen. Voor de aanbesteding van Sourcing en Levering voor de Rijksoverheid is daarom besloten om gezamenlijk op deze aanbesteding in te schrijven.

Inmiddels is de gunning aan Xerox en OBT bekend en heeft de Rijksoverheid begin december het contract getekend. Vanuit een geheel nieuw ingerichte locatie in Den Haag worden vanaf januari alle printopdrachten, drukwerk en digitale communicatiemiddelen voor de Rijksoverheid verzorgd. Aan het arsenaal aan offsetpersen en afwerkmachines worden digitale Xerox persen toegevoegd, zoals de Xerox Versant2100.

Tony Opmeer, Algemeen Directeur van OBT: “De kracht zit in onze samenwerking, waarbij het beste van twee werelden op gebied van print en drukwerk is samengevoegd en wij als één organisatie binnen de aanbesteding de partner zijn voor de gehele Rijksoverheid.”

Rob Martens, Financieel Directeur bij Xerox: “Wij zijn zeer verheugd met dit partnership en hebben er alle vertrouwen in dat wij gezamenlijk de Rijksoverheid kunnen ondersteunen bij het dienen van haar burgers en het realiseren van haar doelstellingen rondom communicatie, print en drukwerk.”

Bijschrift bij afbeelding: Xerox Financieel Directeur Rob Martens (links) en Algemeen Directeur OBT Tony Opmeer (rechts) ondertekenen het contract dat “het beste in twee werelden met elkaar verbindt”

-xxx-

 

Over Xerox
Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

XEROX®, XEROX, DocuShare® en ConnectKeyTM zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.

Over OBT

OBT bv is een Grafimediagroep welke bestaat uit twee grafische ondernemingen. OBT|OPMEER gevestigd in Den Haag en OBT|DE BINK gevestigd in Leiden. OBT heeft ruime ervaring met tenders en omvangrijke opdrachten voor (semi-)overheid en het bedrijfsleven.

OBT is totaalaanbieder voor alle communicatiemiddelen en diensten voor gemeenten, voor alle ministeries, voor provincies, voor toezichthouders, voor opleidingsinstituten en vele andere commerciële en (semi-overheidsinstellingen.

OBT wil haar opdrachtgevers ontzorgen. Persoonlijke aandacht staat voorop en OBT werkt met vaste contactpersonen in de binnen- en buitendienst.

OBT loopt voorop in duurzaam produceren en met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ieder jaar worden de bedrijven van de OBT getoetst aan een groot aantal ISO normen en beide bedrijven produceren CO2 neutraal. Voor meer informatie, kijk op www.obt.eu