Breukelen/Den Haag, 18 december 2014 – De Rijksoverheid heeft de Europese Aanbesteding Levering en Sourcing van Grafische dienstverlening aan Xerox (Nederland) B.V. gegund. De aanbesteding werd begin december afgerond met de ondertekening van een overeenkomst tussen de Staat en Xerox. Xerox zal de dienstverlening uitvoeren in samenwerking met haar partner de grafimediagroep OBT bv, welke bestaat uit twee zelfstandige en moderne grafische ondernemingen: Opmeer in Den Haag en De Bink in Leiden.

Zowel Xerox als OBT baseert zijn dienstenaanbod op jarenlange expertise op het gebied van grafische dienstverlening en de kennis en ervaring die de bedrijven hebben opgedaan door de samenwerking met diverse Rijksdepartementen en -diensten. Vanuit een geheel nieuw in te richten locatie in Den Haag worden alle printopdrachten, drukwerk en digitale communicatiemiddelen voor de Rijksoverheid verzorgd. Xerox/OBT is bereikbaar via één loket, één telefoonnummer en één e-mailadres.

Het contract dat de Staat en Xerox nu gesloten hebben kent een maximale looptijd van 10 jaar. Van het contract gaan ruim 100 deelnemers gebruikmaken, waaronder alle ministeries en de Hoge Colleges van Staat.

Rob Martens, Financieel Directeur bij Xerox: “Het is onze ambitie om, samen met onze partner OBT, onze deskundigheid en innovatief vermogen op het gebied van grafische dienstverlening in te zetten om De Staat der Nederlanden te ondersteunen bij het dienen van haar burgers en het realiseren van haar doelstellingen rondom communicatie, print en drukwerk. Met name op de terreinen van medewerkerstevredenheid, elektronisch printen en commercieel drukwerk zijn we, door onze jaren van ervaring en vernieuwing, in staat om van meerwaarde te zijn voor de Rijksoverheid.”

Bijschrift bij afbeelding: Mevrouw mr. drs. N.C. Stolk, plaatsvervangend secretaris-Generaal van het Ministerie van Veiligheid en Justitie tekent samen met Rob Martens, Financieel Directeur bij Xerox, het contract.

-xxx-

 

Over Xerox

Xerox is een wereldwijde zakelijke dienstverlener op het gebied van technologie en document management. Het bedrijf helpt organisaties te transformeren bij de manier waarop zij informatie beheren en hun bedrijfsprocessen managen. Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk, Connecticut in de Verenigde Staten. Meer dan 140.000 Xerox-medewerkers bedienen dagelijks klanten in 180 landen en bieden dienstverlening, printapparatuur en software voor commerciële organisaties en overheidsinstellingen. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Xerox Europe heeft productievestigingen en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum (Xerox Research Centre Europe) in Grenoble, Frankrijk.

XEROX®, XEROX, DocuShare® en ConnectKeyTM zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Prijzen, kenmerken, specificaties, mogelijkheden, vormgeving en beschikbaarheid van Xerox producten en diensten kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Alle genoemde handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke bedrijven.

Over OBT bv

OBT bv is een Grafimediagroep welke bestaat uit twee grafische ondernemingen. OBT|OPMEER gevestigd in Den Haag en OBT|DE BINK gevestigd in Leiden. OBT heeft ruime ervaring met tenders en omvangrijke opdrachten voor (semi)overheid en het bedrijfsleven.

OBT is totaalaanbieder voor alle communicatiemiddelen en diensten voor gemeenten, voor alle ministeries, voor provincies, voor toezichthouders, voor opleidingsinstituten en vele andere commerciële en (semi))overheidsinstellingen.

OBT wil haar opdrachtgevers ontzorgen. Persoonlijke aandacht staat voorop en OBT werkt met vaste contactpersonen in de binnen- en buitendienst.

OBT loopt voorop in duurzaam produceren en met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ieder jaar worden de bedrijven van de OBT getoetst aan een groot aantal ISO-normen en beide bedrijven produceren CO2-neutraal. Voor meer informatie, kijk op www.obt.eu